Studio Oddset - Utmaningen GGN enduro

23 Oct 2018 02:33832

Gotland Grand National - Världens största endurotävling går av stapeln nu till helgen, det blir för 35:e året i rad 26-27 oktober 2018!

Över 3000 anmälda åkare från 19 olika nationer kommer rada upp sig på Tofta skjutfält till helgen. För att bygga upp och instifta bekantskap till sporten så har Gusten Dahlin gett sig på en utmaning som är mer än bara fartfylld!

I avsnitt tre så ger vi oss in i motorsportens värld och Gusten tar flyget till Sveriges största ö – Gotland för att sätta sig in i motorsporten Enduro och ett av världens största endurorace Gotland Grand National. Till sin hjälp kommer han först och främst träffa VD för Gotland Grand National Conny Bohlin som kommer berätta allt Gusten behöver veta om tävlingen och dess utmaningar. När det kommer till det praktiska - Att lära sig åka hoj är det Robert Kvarnström som står för både lärandet och utmaningen i detta program.

Gusten som åkt Ciao-moppe en förmiddag i de lägre tonåren ska nu i detta program bemästra motorsportens monstercyklar med hjälp av en av Sveriges största vinnarskallar och tillika välrenommerad Enduro förare.

Robert Kvarnström klev på crossen första gången han var 3 år, Tävlade första gången som 7 åring för att sedan ge sig in i Enduravärlden som 11-åring. Idag har Robert levt på sporten i 8 år och har över 30 pallplatser i SM, 2 sm-guld och över 13 pallplatser i EM/VM sammanhang - dessutom är han inflyttad till Gotland så han är hemmahoppet i årets GGN.

Read more